Bostäder - Åhmanmakleri.se

Intresserad av
en visning?

Kontakta mäklaren
för att boka tid

Ångbåtsgatan 2

Norrtälje Hamn Norrtälje

 • Pris: 6 000 000 kr
 • Månadsavgift: 5 247 kr
 • Antal rum: 3 rum och Kök
 • Boarea: 95 kvm

Livsstilsboende med hänförande utsikt!

Vill du bli hänförd av en fantastisk utsikt varenda dag i ditt nästa boende? Vill du mötas av en hotellkänsla varenda dag när du vaknar upp? Och vill du ha tillgång till concierge och alla möjliga servicefunktioner såsom exempelvis båt-, bil- och cykelpool? Då är du varmt välkommen på visning av denna fantastiska lägenhet och detta livsstilsboende i Norrtäljes näst högsta byggnad, Soltornet! Lägenheten ligger på våning 11 och här uppe kan du känna dig fri som en fågel medan du njuter av en fantastisk utsikt över Norrtäljeviken men även delar av staden. Fönstersättningen i vardagsrummet skapar ett härligt ljusflöde och här kan du njuta av utsikten över vattnet, oavsett i vilket rum du befinner dig. Lägenheten är omgjord från en fyra för att ge ett ännu bättre ljusflöde och mer välkomnade intryck redan i hallen.

Att bo i Soltornet innebär att du bor på första parkett intill Norrtäljeviken och hamnen, här erbjuds ett magnifikt och modernt boende med exceptionell utsikt. Mycket kan sägas om denna lägenhet men det är först när du kommer på plats som du upplever storheten med den. Välkommen på visning!

ANSVARIG MÄKLARE

MATTIAS ÅHMAN

Reg. Fastighetsmäklare/Delägare
NORRTÄLJES MEST REKOMMENDERADE MÄKLARE 2018, 2019 och 2020
enligt hittamaklare.se
Mäklarbyrån med tredje flest rekommendationer i Sverige 2020
enligt hittamaklare.se
Mäklarbyrån med flest rekommendationer per mäklare i Norrtälje kommun 2019 och 2020
enligt hittamaklare.se
Mäklarbyrån med flest försäljningar per mäklare i Norrtälje kommun 2019 och 2020
enligt hittamaklare.se

EXTRA KONTAKTPERSON

EMELI SAND

Säljstöd/Reg. Fastighetsmäklare
Välkommen till Norrtälje Hamn och Norrtäljes nyaste stadsdel som är under uppförande. Här ges nu tillfället att köpa ett exceptionellt boende med Norrtälje-mått mätt. Endast några meter från vattnet kliver du in i huset till en gemensam foajé som ger ett lyxigt och inbjudande intryck för dig och dina gäster. Du tar hissen upp och kliver in i lägenheten.

Våningsplanet är 11 och redan i hallen får du en föraning om vad som komma skall, du dras mot ljuset, närmare fönstret, och möts av en helt enastående utsikt! Ju längre in du kommer i lägenheten och ju närmare kajen du kommer desto bättre blir vyn för att fulländas i det gemensamma vardagsrummet/köket, ett storslaget rum med fenomenalt ljusinsläpp och där du blir så hänförd att du nästan tappar andan. Viken är mer eller mindre alltid närvarande och du har nästan alltid utsikten i blickfånget. En svårslagen upplevelse - tänk att få njuta av detta vareviga dag!

En annan sak som tilltalar med lägenheten är det stora sovrummet som påminner mer om ett modernt hotellrum än just ett sovrum. Här finns platsbyggd förvaring runt sängen, en underbar utsikt att vakna upp till och ett badrum en suite med mörka och moderna färgval som även det ger en känsla av klass.

Lägenheten är från början en fyra men gjordes redan från början om till en trea för att få ett bättre ljusflöde och mindre känsla av korridor. En lösning som är relativt unik för just denna lägenhet. Säljarna valde också denna lägenhet då det i deras ögon var den lägenhet som hade mest optimala fönstersättningen för att återigen få ett fint ljusflöde men också den fantastiska vyn över vattnet när man befinner sig i vardagsrummet. Den stora balkongen ger dig ett härligt rum för utevistelse med gott om plats för vila, avkoppling och trevliga måltider med familjen eller goda vänner.

Att bo i Soltornet innebär inte bara en otroligt trevlig bostad med fantastisk utsikt, det innebär också ett nytt sätt att leva i Norrtälje. Här har du tillgång till Touch By Index Residence, ett koncept utvecklat av byggherren för att förenkla din vardag och få mer tid till annat. Utnyttja conciergen för att få hjälp att ta emot matkassarna, städföretaget eller varför inte lämna in kemtvätten? Du har även tillgång till, cykel-, båt- och bilpool och för dig som vill arbeta hemifrån finns också en work lounge med tillgång till skrivare och mötesrum. Allt är dessutom samlat i en app där de boende får tillgång till bland annat alla tjänster, bopärmen och en digital mötesplats där du kan möta dina grannar.

Soltornet ligger precis vid hamnpromenaden där du kan njuta av hur båtarna sakta seglar in och lägger till, molnformationer och all rörelse både i den nya stadsdelen samt Societetsparken. I anslutning till foajén finns också restaurangen Salt & Sea som du kan beställa mat ifrån och få levererat upp till lägenheten.
Drömmer du om att varje dag vakna upp till en hotellkänsla med en magnifik utsikt har du nu hittat rätt. Missa därför inte chansen att bo med extra guldkant i vardagen – kontakta ansvarig mäklare redan idag för att boka in en tid för visning!

Hall

Ingång till lägenheten genom hall där du direkt möts av ljuset från fönstret mittemot entrén. Från början skulle det varit ett ytterligare sovrum här men säljarna fick en unik möjlighet att ta bort väggen i samband med att huset byggdes, vilket har gjort att de får ett helt annat ljusflöde i lägenheten jämfört med sina grannar. Hallen är välkomnande och har gott om plats för hallmöbel och möjlighet att kunna hänga av sig ytterkläderna. Längre in i hallen finns snygg förvaringslösning med två högskåp och tre väggskåp som ger en inbyggd känsla. Enstavig vitpigmenterad ek på golv och vitmålade väggar, något som fortsätter in i resten av lägenheten och skapar ett fint helhetsintryck. Delen närmast entrén har nedsänkt tak med infällda spotlights för bra belysning. Från hallen nås sedan lägenhetens alla rum.

Master bedroom

Sett från entrén ligger master bedroom till vänster. Tillsammans med badrummet som är en suite ger denna del av lägenheten mer en känsla utav ett modernt och lyxigt hotellrum där du varje morgon vaknar upp med en storslagen vy bort mot Havspiren. Sovrummet rymmer dubbelsäng och har en både praktisk och snygg förvaringslösning som är byggd runt sängen. Förvaringen består utav fyra garderober, två på vardera sida, som binds samman av fyra väggskåp. Under väggskåpen sitter infällda spotlights som ger trivsam belysning ovanför sängen.

Duschrum

Duschrummet nås via en bred öppning utan dörr, här har arkitekten verkligen lyckats hitta en snygg lösning där separata utrymmen för toalett och dusch finns bakom en främre vägg. På den främre väggen sitter ett brett handfat med kommod och spegel. Extra komfort genom både handdukstork och golvvärme. Den mörka färgsättningen på kakel och klinker skapar tillsammans med infällda spotlights i taket en exklusiv känsla.

Kök och vardagsrum

Kök och vardagsrum går i ett och bildar ett storslaget rum för fina stunder tillsammans med familj eller goda vänner. Köksön ger både bra förvaring men skapar också en naturlig plats att samlas kring, oavsett om det är i vardagen eller till fest. Var du än befinner du dig i rummet har du en magnifik vy och där du lätt kommer på dig själv med att sitta och dagdrömma medan du blickar ut över Norrtäljeviken.

Köket är modernt och mycket smakfullt inrett med ljusa, släta skåpluckor, integrerade vitvaror och inte minst bänkskivor och stänkskydd i ljus kvartskomposit. Den stora köksön är även praktisk med gott om arbetsytor. I köksön finns bland annat den stora diskhon och integrerad diskmaskin. I övrigt är köket utrustat med hel kyl och frys som båda är integrerade, inbyggnadsmicro, inbyggnadsugn, spisfläkt och induktionshäll. I den bakre delen av köket finns också en extra diskho och blandare.

Vardagsrummet rymmer rejäl soffgrupp och har även utrymme för matbord som gör det möjligt att ta emot många gäster.

Sovrum

Det mindre sovrummet ligger med ingång från hallen och rymmer enkelsäng samt mindre skrivbord för den som önskar. Även här fin utsikt. Förvaring i en garderob.

Duschrum

Det andra duschrummet nås från hallen och har även det en lyxig känsla tack vare de mörka plattorna på både väggar och golv, spotlights i taket och förvaringen som känns platsbyggd. Även detta duschrum har golvvärme och här finns separat dusch med skärmvägg i glas, handfat med kommod, spegel med infälld belysning, wc och handdukstork. Separat tvättavdelning med egen arbetsyta och bra belysning även här. Tvättmaskin och torktumlare lämnas kvar.

Allmänt

 • Boarea: 95 kvm
 • Källa: Föreningens information
 • Antal rum: 3 rum och Kök
 • Våningsplan: 11 av 16
 • Hiss: Ja
 • Månadsavgift: 5 247 inkl värme, kallvatten samt bastutbud kabel-tv
 • Andel i förening: 1,402%
 • Andel av årsavgift: 1,4%
 • Pantsättning: Lägenheten är pantsatt
 • Överlåtelseavgift: Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 190 kr som betalas av köparen
 • Pantsättningsavgift: Föreningen tar ut en pantsättningsavgift om 476 kr som betalas av köparen
 • Beskrivning uteplats: Är det något som fångar uppmärksamheten i detta hus, förutom höjden, så är det de iögonfallande balkongerna. Här får du en rejält tilltagen balkong som går i vinkel och löper längs med lägenhetens hela utsida som ligger i söder och öster. Här kan du sitta och njuta av sol från det att solen går upp till sen eftermiddag och njuta av en otrolig utsikt, du väljer själv åt vilket håll du vill fästa blicken men det mest hänförande och mest rogivande är att titta ut över den glittrande Norrtäljeviken, en utsikt du aldrig kommer att få nog av. Skulle du av någon anledning ledsna på den utsikten kan du istället blicka ut över Societetsparken, hamnen och delar av vår mysiga stad, vilket håll du än kollar åt så ser du långt bort - riktigt långt! Med tanke på balkongens storlek finns det plats för många olika möbelgrupper och även möbleringsalternativ. Balkongen nås antingen via köket eller Master bedroom.

Byggnad

 • Byggnadstyp: Flerfamiljshus
 • Byggnadsår: 2019
 • Fönster: 3-glas
 • Uppvärmning: Fjärrvärme
 • Ventilation: FTX
 • Övriga byggnader/utrymmen: Till lägenheten hör ett förråd som är beläget på våning 1 och nås bekvämt med hissen. I huset finns även två ordentliga cykelrum och sophantering via sopsug.
 • Övrigt: Observera att lägenheten är registrerad som en 4:a i föreningens register
 • Energideklaration: Ej uförd

Förening

 • Namn: BRF Soltornet i Norrtälje Hamn
 • Antal lägenheter: 87
 • Antal lokaler: 1
 • Allmänt om föreningen: Brf Soltornet i Norrtälje Hamn är en av de första föreningarna i Norrtälje Hamn, en helt ny stadsdel som är under uppförande. Föreningen består utav totalt 87 lägenheter och en lokal som hyrs utav restaurangen Salt & Sea. Föreningen består utav ett hus om totalt 16 våningar och den sammanlagda boarean är 6 778 m². I Soltornet sker sophanteringen via sopsug. I entréplan finns rullstols- och barnvagnsrum och i källaren finns två cykelrum. Varje lägenhet har individuella undermätare så hushållsel och varmvatten betalas till föreningen efter egen förbrukning.
 • Tv och bredband: I avgiften ingår ett basutbud av tv-kanaler via ComHem. Via ComHem är det även möjligt att teckna bredband samt ip-telefoni.
 • Parkering: Föreningen hyr garageplatser av Arwidsro i kvarter 4 i Norrtälje Hamn (grannfastigheten). Föreningen har totalt 56 parkeringsplatser som hyrs ut till medlemmarna enligt separat kösystem mot en kostnad på 1 250 kr/mån. Ett antal av parkeringsplatserna i garaget är utrustade med laddstolpar för elbilar. Kostnaden för dessa platser är 1 600 kr/mån, dessutom tillkommer kostnaden för förbrukad el.
 • Föreningens ekonomi: Enligt föreningen finns inga avgiftsförändringar planerade per 9/3-21.
 • Övrigt: För boende i Soltornet ingår även medlemskap i Touch, ett boendekoncept där det ingår concierge, bil-, båt- och cykelpool. I dagsläget finns en båt, två bilar och flertalet elcyklar att hyra. Dessutom ingår work lounge och medlemsrabatt på resaurangen Salt & Sea. För mer info besök gärna www.touchbyindexresidence.se

Driftskostnader (kr/år)

Ägarens nuvarande kostnader med 2 personer i hushållet.
 • Elförbrukning: 6 000 kr
 • VA-förbrukning: 1 440 kr
 • Försäkring: 2 000 kr
 • Summa: 9 440 kr
 • Kommentar: Varmvatten och hushållsel debiteras från föreningen som obligatoriska tillägg som specificeras separat på avgiftsavin. Debiteringen sker kvartalsvis i efterskott och efter egen förbrukning.

Ångbåtsgatan 2

Norrtälje Hamn

TACK

för din intresseanmälan!
Vi kontaktar dig snarast möjligt
för att boka in en tid för visning.

Hälsningar från oss
på Åhman Mäkleri

TACK

för din intresseanmälan!
Vi kontaktar dig snarast möjligt
för att boka in en tid för visning.

Hälsningar från oss
på Åhman Mäkleri

INTRESSEANMÄLAN

VILL DU SÄLJA DIN BOSTAD?

  Tack

  för att du kontaktar oss.
  Vi hör av oss till dig snarast möjligt
  för ett förutsättningslöst möte.

  Hälsningar från oss på Åhman Mäkleri

  Tack

  för att du kontaktar oss.
  Vi hör av oss till dig snarast möjligt
  för ett förutsättningslöst möte.

  Hälsningar från oss på Åhman Mäkleri