Bostäder - Åhmanmakleri.se

Visning

2 oktober Bokad visning - kontakta gärna mäklaren för tidsbokning

Tullportsgatan 7 A

Centralt Norrtälje

 • Pris: 2 200 000 kr
 • Månadsavgift: 4 565 kr
 • Antal rum: 2 rum och kök
 • Boarea: 63.1 kvm

Klass, stil och elegans som skapar en känsla av att här vill jag bo

Vill du ha en lägenhet som sticker ut från de övriga som Norrtälje har att erbjuda? Då har ni nu äntligen chansen! Klass, stil och elegans är de orden som sammanfattar denna fantastiska lägenhet på bästa sätt. Här samsas platsbyggda lösningar (bland annat kök och garderober), carraramarmor i badrum, framtagen tegelvägg, sekelskiftesdetaljer och genomgående fiskbensparkett. Allt detta harmoniserar på ett mycket trivsamt sätt där den äldre charmen får en touch av modernitet med en industriell känsla - vilket tillsammans ger en fantastisk karaktär och en känsla av att här vill jag bo! Dessutom bidrar takhöjden till en härlig rymd och fint ljusflöde. Hela lägenheten har renoverats sedan säljarna tog över den 2014 och används idag som en trea.

Förutom den fantastiska lägenheten flyttar du in på den troligtvis charmigaste innergården i hela Norrtälje där du möts av gamla stallängor som ger en härlig känsla även exteriört. Möbelgrupper finns utplacerade och här kan du sitta och njuta av lugnet från Södra bergen trots att du har shoppinggatans puls precis utanför grinden. Brf Bryggeriet har en bra planerad ekonomi med fördelaktiga räntor och elavtal, med långa bindningstider på både el och de flesta av lånen.

Sällan har ett uttryck varit så lämpligt som på detta boende, denna lägenheten måste verkligen upplevas på plats. Välkommen på visning!

ANSVARIG MÄKLARE

MATTIAS ÅHMAN

Reg. Fastighetsmäklare/Delägare
NORRTÄLJES MEST REKOMMENDERADE MÄKLARE 2018, 2019, 2020 och 2021
enligt hittamaklare.se
Mäklarbyrån med flest rekommendationer per mäklare i Norrtälje kommun 2019, 2020 & 2021
enligt hittamaklare.se

EXTRA KONTAKTPERSON

EMELI SAND

Säljstöd/Reg. Fastighetsmäklare
Mäklarbyrån med flest rekommendationer per mäklare i Norrtälje kommun 2019, 2020 & 2021
enligt hittamaklare.se
På Tullportsgatan 7 A bor du i en rymlig och påkostad trea med mycket karaktär och shoppinggatans puls precis utanför fönstret. I en av Norrtäljes mysigaste gränder kliver du in till detta unika boende. Sällan finns möjligheten att förvärva en lägenhet likt denna i Norrtälje men här ges nu chansen. Hela lägenheten renoverades av nuvarande ägare i samband med övertagandet 2014, en påkostad renovering med mycket platsbyggda lösningar, ny fiskbensparkett och carraramarmor i badrummet, bara för att nämna några saker. Allt detta har tillsammans med husets ålder och karaktär bidragit till ett mycket trivsamt boende! Här möts du dessutom av en social planlösning som bjuder in till många trevliga stunder med familj och vänner. Från lägenheten blickar du ut mot både innergården och Södra bergen. Innergården är som tagen ur svunna tider, runt om ligger äldre bevarade stallängor som har moderniserats och byggts om till lägenheter. I föreningen finns övernattningsrum och bastu.

Hall

Via gården kliver du in i charmigt trapphus som är entré för totalt fyra lägenheter. Via trapphuset kliver du in i lägenheten och möts direkt av en otroligt härlig känsla! Här slås du av en härlig rymd och alla detaljer som gör detta boende till något alldeles unikt med Norrtäljemått mätt. Här blandas gamla detaljer, såsom radiatorer, vägguttag och strömbrytare i äldre stil, med platsbyggda garderober och fantastisk fiskbensparkett som är lagd stav för stav och fortsätter in i resten av lägenheten. Tillsammans med det trevliga hörnet i hallen med fönster i två väderstreck som ger ett trevligt ljus blir det första intrycket väldigt positivt. Vid entrén finns Marrakechklinker och väggarna är vitmålade.

Vardagsrum och kök

Vardagsrum och kök ligger med öppen planlösning och är lägenhetens hjärta, här ges ett fantastiskt rum för samvaro! Rummet har fönster ända upp i tak vilket ger fint ljus och en härlig rymd. Vardagsrumsdelen rymmer soffgrupp och får en fantastisk karaktär tack vare den framtagna tegelväggen, som även är förseglad så att den inte ska damma. De platsbyggda elementskydden är ytterligare en genomtänkt detalj.

Köket som är platsbyggt har en industriell känsla med mörka skåpluckor, rostfria vitvaror, rostfria detaljer och vitt kakel som går ända upp i tak. Till detta italienska, grönmarmorerade bänkskivor runt spisen samt måttbeställd diskbänk med större diskho. För ytterligare förvaringsyta har två stora hyllplan av gediget trä med smideskonsoler satts upp och för tankarna till ett franskt kök. Köket är verkligen en plats som du kommer trivas att stå och laga mat i, som grädde på moset får du en extra bred spis (90 cm) från Smeg med fem plattor och lika bred spisfläkt (Franke). Spisen har glaskeramikhäll, köket i övrigt är utrustat med diskmaskin (Smeg), kyl/frys (Bosch) samt inbyggd micro (Bosch).

Sovrum/Matrum

Från hallen nås det som idag fungerar som ett mycket trivsamt matrum, ett rum som tack vare det härliga ljuset som flödar genom det stora fönsterpartiet nästan upplevs som en punschveranda. Här finns utrymme för många gäster och är en plats där du tillsammans med familj och vänner kan skapa många trevliga minnen. Genom det stora fönsterpartiet blickar du ut över den charmiga gränden med stallängor och upp mot Södra bergen. För den som hellre vill använda detta som sovrum går det så klart alldeles utmärkt. Tapetserade väggar.

Sovalkov

Från hallen öppnar de charmiga dubbeldörrarna från sekelskiftet upp in till sovalkoven. Ett mysigt utrymme som har plats för dubbelsäng och förvaring i garderob med Elfa-system som döljs av dubbeldörrar, även dessa dörrar är från sekelskiftet. Rummet är byggt så att det enkelt ska gå att ta ned väggarna utan att behöva göra märken på det fina golvet. Dessutom har ägarna sett till att få in bra ventilation i hela detta utrymmet.

Badrum

Precis som resten av lägenheten andas badrummet klass och elegans! Badrummet har carraramarmor på både väggar och golv samt inbyggt badkar. Under tvättstället finns platsbyggt underskåp. Golvvärme ger extra komfort. I övrigt är badrummet utrustat med duschvägg i glas, takdusch, wc och handdukstork. Bra storlek på speglarna, som dessutom är smart placerade, bidrar till att utrymmet känns rymligare.

Övrigt

Sedan nuvarande ägare köpte lägenheten 2014 har hela lägenheten genomgått en omfattande renovering. Alla renoveringar är gjorda av hantverkare. Nedan följer lite övrig info:
- Platsbyggt kök i ask, köket är byggt av Ekeby snickeri
- Platsbyggda elementskydd av Ekeby snickeri
- Radiatorer i hall och kök är renoverade och i äldre klassisk stil med tassar och slottsvred i mässing
- Badrummet är utfört av Sjöbergs bygg och det platsbyggda underskåpet av Ekeby snickeri.
- Delvis omdragen el, i samband med renovering av kök, sovalkov och badrum.
- Väggarna i sovalkoven är välisolerade.
För mer detaljerad lista, se separat frågelista under dokument.

Allmänt

 • Pris: 2 200 000 kr Utgångspris
 • Boarea: 63,1 kvm
 • Källa: Föreningens information
 • Antal rum: 2 rum och kök
 • Våningsplan: 1 av 2
 • Hiss: Nej
 • Månadsavgift: 4 565 inkl värme, VA samt förråd
 • Andel i förening: 3,22%
 • Andel av årsavgift: 3,339%
 • Pantsättning: Lägenheten är pantsatt
 • Överlåtelseavgift: Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 900 kr som betalas av köparen
 • Pantsättningsavgift: Föreningen tar ut en pantsättningsavgift om 400 kr som betalas av köparen

Byggnad

 • Byggnadstyp: Flerfamiljshus
 • Byggnadsår: 1890
 • Fönster: 2-glas
 • Uppvärmning: Fjärrvärme
 • Övriga byggnader/utrymmen: Till lägenheten hör ett förråd, beläget i separat byggnad i den gamla längan på gården. I samma byggnad som förrådet finns även gemensam tvättstuga.
 • Energiklass: Byggnaden har energiklass G på en skala A-G
 • Energideklaration: Utförd 2018-12-10

Förening

 • Namn: Brf Bryggeriet
 • Antal lägenheter: 27
 • Antal lokaler: 3
 • Allmänt om föreningen: Mitt i centrala Norrtälje ligger Brf Bryggeriet, en förening bestående av totalt 27 lägenheter och tre lokaler. Föreningen är fördelad på två fastigheter, en uppe på Galles Gränd i det gamla bryggeriet och en nere på Tullportsgatan som ligger på en lugn och avskild innergård med bland annat gamla stallängor som moderniserats och byggts om till bostäder. På innergårdarna finns gemensamma uteplatser för föreningens medlemmar. Två välutrustade tvättstugor hör till föreningen, en per gård.
 • Tv och bredband: Fiber finns indraget i fastigheten, varje medlem tecknar eget abonnemang. Basutbud tv ingår i avgiften.
 • Parkering: Föreningen har 27 garageplatser som kostar 500 kr/månad. Separat kösystem.
 • Renoveringar: - Takmålning 2011
  - Fasadmålning 2019
  - Målning farstu 2019

  Våren 2022 upprättades en 50-årig underhållsplan för byggnaderna. De är i gott skick och inga stora eller akuta åtgärder behövs den närmaste tiden.
 • Föreningens ekonomi: Enligt kontakt med föreningen finns inga avgiftsförändringar planerade per 20/9-22. Avgifterna sänktes med 10% hösten 2021 till följd av en stark ekonomi. Föreningen har följande lånebild per 20/9-22: Lån 1: 3 917 848 kr (amortering 200 000 kr/år, ränta om 1,57 % bunden till 2028) Lån 2: 6 575 000 kr (amortering 100 000 kr/år, ränta om 0,85 % bunden till 2024) Lån 3: 3 955 532 kr (amortering 100 000 kr/år, ränta om 1,57 % bunden till 2028) Lån 4: 500 000 kr (3-månaders amorteringsfritt, rörlig ränta fn 2,2 %) Föreningen har bundit sitt elavtal på 5 år från hösten 2021 till en kostnad om 50 öre/kW.
 • Övrigt: Gemensam höst- och vårstädning av gården samt snöskottning efter förmåga.

Tullportsgatan 7 A

Centralt

TACK

för din intresseanmälan!
Vi kontaktar dig snarast möjligt
för att boka in en tid för visning.

Hälsningar från oss
på Åhman Mäkleri

TACK

för din intresseanmälan!
Vi kontaktar dig snarast möjligt
för att boka in en tid för visning.

Hälsningar från oss
på Åhman Mäkleri

INTRESSEANMÄLAN

VILL DU SÄLJA DIN BOSTAD?

  Tack

  för att du kontaktar oss.
  Vi hör av oss till dig snarast möjligt
  för ett förutsättningslöst möte.

  Hälsningar från oss på Åhman Mäkleri

  Tack

  för att du kontaktar oss.
  Vi hör av oss till dig snarast möjligt
  för ett förutsättningslöst möte.

  Hälsningar från oss på Åhman Mäkleri