Bostäder - Åhmanmakleri.se
BESIKTIGAD

Såld

Lännavägen 336

Addarsnäs - Norrtälje Norrtälje

 • Pris: 3 500 000 kr
 • Antal rum: 4 rum och kök
 • Boarea: 87 kvm
 • Tomtarea: 3 291 kvm

1800-tals torp i idylliska Roslagen

Vi tar oss längs en slingrande landsväg strax söder om Norrtälje medan solens strålar försiktigt tittar fram och visar upp Roslagens lantliga idyll från sin bästa sida. Vi är på väg mot ett fantastiskt tillbyggt torp, med hög permanentstandard vid namn Adamsberg, som enligt historien ska vara smedens gamla torp tillhörande den praktfulla gården Addarsnäs.

Väl framme på Lännavägen 336 parkerar jag bilen, öppnar upp den vita trägrinden och tar några försiktiga steg in på fastigheten. Torpet har sitt ursprung från 1800-talet och är klassiskt rött med vita knutar. Här finns sommarens alla färger samlade i en prunkande trädgård som på ett oplanerat sätt ändå slutar i perfektion. Runt knuten finns fortfarande naturtomt bevarad med gott om blåbärsris och träd för barnen att bygga koja.

Någon gång på 1900-talet gjordes en varsam tillbyggnation där en punchveranda, matsal och ett sovloft kom till. Tillbyggnaden följer torpets charmiga stil och med punchverandans spröjsade fönster känns allt idag som en självklarhet. Flaggan är hissad och jag ser framför mig barnen äta jordgubbar från landet efter en dag av bad och fiske på sjön som finns i närheten. Omfamnad av fruktträd, syrener och blommande rosenbuskar letar jag mig fram till ett gästhus med två rum, nybyggt bastuhus och även en friggebod som idag används som verkstad. Så här långt erbjuds en ren sommaridyll men här finns också så mycket mer, häng med in för att se vad detta omsorgsfullt renoverade torp har att erbjuda!

Insidan av huset har kvar sin rustika brukskänsla med sprakande gjutjärnsspis och tegelugn tillsammans med bastanta takbjälkar och trägolv. Charmen är total och gör mig lycklig ända in i själen. Huset har renoverats omsorgsfullt, allt för att behålla den härliga torparkänslan i kombination med alla tänkbara bekvämligheter för njutning året runt. Med andra ord så har torpet idag permanentstandard. Här finns fullutrustat kök, vardagsrum, matsal med fantastiskt ljusinsläpp, sovrum, sovloft, duschrum med golvvärme och punchveranda. Allt med mycket karaktär och charmig stil.

Att få se sina barn och barnbarn växa upp i en sådan här miljö är få förunnat. Tillsammans med familj och vänner kommer du här skapa många varma minnen som du bär med dig resten av livet.

Lännavägen 336 ligger ca 20 min med bil från Norrtälje och till Stockholm tar det ca 50 min.

Har detta gjort dig intresserad av att veta mer? Kontakta gärna ansvarig mäklare.

ANSVARIG MÄKLARE

KIM HERTZ

Reg. Fastighetsmäklare
Mäklarbyrån med flest rekommendationer per mäklare i Norrtälje kommun 2019, 2020, 2021 & 2022
enligt hittamaklare.se

VILL DU SÄLJA DIN BOSTAD?

  Tack

  för att du kontaktar oss.
  Vi hör av oss till dig snarast möjligt
  för ett förutsättningslöst möte.

  Hälsningar från oss på Åhman Mäkleri

  Tack

  för att du kontaktar oss.
  Vi hör av oss till dig snarast möjligt
  för ett förutsättningslöst möte.

  Hälsningar från oss på Åhman Mäkleri