Bostäder - Åhmanmakleri.se

Visning

4 juni KL 13.00 - 13.30Öppen visning. Anmäl dig gärna till visningen. Välkommen!

Ångbåtsgatan 2

Norrtälje Hamn Norrtälje

 • Pris: 2 995 000 kr
 • Månadsavgift: 3 142 kr
 • Antal rum: 2 rum och kök
 • Boarea: 48.5 kvm

Livsstilsboende med hänförande utsikt!

Vill du bli hänförd av en fantastisk utsikt varenda dag i ditt nästa boende? Då är detta boendet för dig! Med en enastående utsikt som sträcker sig från Södra Bergen, ned mot s/s Norrtelje och Norrtäljeån, bort mot kyrktornet och över hela Norrtäljes gamla och pittoreska stadskärna ligger denna moderna men samtidigt smakfulla och trivsamma tvåa om 48,5 m²! Lägg till att du får en stor balkong med bästa västerläget där du kan fånga solen från tidig eftermiddag och sedan njuta av fantastiska solnedgångar.

Att bo i Soltornet innebär att du bor på första parkett intill Norrtäljeviken och i nya stadsdelen i hamnen med allt vad den har att erbjuda. Men att bo i Soltornet innebär också att du får tillgång till ett livsstilsboende i Norrtälje Hamns näst högsta byggnad. Via konceptet Touch by Index får du här tillgång en concierge med alla dess möjliga servicefunktioner såsom exempelvis båt-, bil- och cykelpool samt inhämtning av post och möjlighet att ta emot matkassar eller städföretag.

Mycket kan sägas om denna lägenhet och detta sätt att bo men det är först när du kommer på plats som du förstår vilket fantastiskt boende detta är. Varmt välkommen på visning!

ANSVARIG MÄKLARE

MATTIAS ÅHMAN

Reg. Fastighetsmäklare/Delägare
NORRTÄLJES MEST REKOMMENDERADE MÄKLARE 5 ÅR I RAD
enligt hittamaklare.se
FLEST SÅLDA BOSTÄDER I NORRTÄLJE KOMMUN 2022
enligt hemnet.se
Mäklarbyrån med flest rekommendationer per mäklare i Norrtälje kommun 2019, 2020, 2021 & 2022
enligt hittamaklare.se

EXTRA KONTAKTPERSON

EMELI SAND

Säljstöd/Reg. Fastighetsmäklare
Mäklarbyrån med flest rekommendationer per mäklare i Norrtälje kommun 2019, 2020, 2021 & 2022
enligt hittamaklare.se
Välkommen till Norrtälje Hamn och Norrtäljes nyaste stadsdel som är under uppförande. Här ges nu tillfället att köpa ett boende utöver det vanliga med Norrtäljemått mätt. Endast några meter från vattnet kliver du in i huset till en gemensam foajé som ger ett lyxigt och inbjudande intryck för dig och dina gäster. Du tar hissen upp och kliver in i lägenheten.

Våningsplanet är 8 och redan när du tar första steget in i lägenheten tappar du nästan andan och slås av den magnifika utsikten som den här lägenheten erbjuder över Norrtäljes gamla stadskärna. Den stora balkongen ger dig en härlig plats för utevistelse med gott om plats för vila, avkoppling och trevliga måltider med familjen eller goda vänner. Här kan du sitta och njuta av sol från tidig eftermiddag och resten av dagen samtidigt som du har en enastående utsikt över s/s Norrtelje, Norrtäljeån, kyrktornet samt den idylliska gamla stadskärnan och alla dess takåsar. En svårslagen upplevelse - tänk att få njuta av detta vareviga dag!

Lägenheten är en tvåa men är idag omgjord till en minitrea, för dig som vill ha ett fullstort sovrum går det enkelt att ta bort skiljeväggen som idag är fäst i taket och i övrigt uppspänd.

Att bo i Soltornet innebär inte bara en trevlig bostad med fantastisk utsikt, det innebär också ett nytt sätt att leva i Norrtälje. Här har du tillgång till Touch By Index Residence, ett koncept utvecklat av byggherren för att förenkla din vardag och få mer tid till annat. Utnyttja conciergen för att få hjälp att ta emot matkassarna, städföretaget eller varför inte lämna in kemtvätten? Du har även tillgång till cykel-, båt- och bilpool och för dig som vill arbeta hemifrån finns också en work lounge med tillgång till skrivare och mötesrum. Allt är dessutom samlat i en app där de boende får tillgång till bland annat alla tjänster, bopärmen och en digital mötesplats där du kan möta dina grannar.

Soltornet ligger precis vid hamnpromenaden där du kan njuta av hur båtarna sakta seglar in och lägger till, molnformationer och all rörelse både i den nya stadsdelen samt Societetsparken. I anslutning till foajén finns också restaurangen Wine & Dine.

Missa därför inte chansen att bo med extra guldkant i vardagen – kontakta ansvarig mäklare redan idag för att boka in en tid för visning!

Hall

Ingång till lägenheten sker genom hall där du, som redan beskrivits, möts av en helt enastående utsikt över Norrtäljes stadskärna - ett otroligt häftigt första intryck som måste upplevas på plats för att förstå hur bra det är! Förutom utsikten möts du även av ett sobert men samtidigt modernt och trivsamt intryck när du kliver in.

I hallen finns utrymme att hänga av ytterkläder direkt till vänster när du kommer in. Här finns dessutom förvaring i två garderober och ett städskåp. Bra belysning genom infällda spotlights i taket. Enstavig vitpigmenterad ek på golv och vitmålade väggar, något som fortsätter in i resten av lägenheten och skapar ett fint helhetsintryck.

Kök och vardagsrum

Kök och vardagsrum ligger med öppen planlösning vilket ger trevliga umgängesytor. Här finns gott om plats för både soffa och matgrupp.

Köket är mycket smakfullt och modernt inrett med ljusa, släta skåpluckor, integrerade vitvaror och inte minst bänkskivor i mörk kvartskomposit. Den maskinella utrustningen som finns är ugn och micro i bekväm arbetshöjd, kyl/frys, diskmaskin, induktionshäll samt spisfläkt. Från köket utgång till den stora balkongen i väster.

Sovrum

Sovrummet är idag planerat som två olika rum, det ena med plats för enkelsäng och det andra mer som en walk-in-closet. För dig som vill kunna använda detta som ett fullstort sovrum kan du med enkelhet ta ned väggen som idag är uppspänd. För dig som nyttjar rummet till fullo finns en praktisk och snygg förvaringslösning som är byggd runt sängen. Förvaringen består utav fyra garderober, två på vardera sida, som binds samman av fyra väggskåp. Under väggskåpen sitter infällda spotlights som ger trivsam belysning ovanför sängen.

Duschrum

Duschrummet nås från hallen och har en lyxig känsla tack vare de mörka plattorna på väggarna. Till det ljust klinker med golvvärme samt spotlights i taket. Här finns dusch med skärmvägg i glas, handfat med kommod, spegel med infälld belysning, wc och handdukstork. Tvättmaskin och torktumlare lämnas kvar.

Allmänt

 • Pris: 2 995 000 kr Utgångspris
 • Boarea: 48,5 kvm
 • Källa: Föreningens information
 • Antal rum: 2 rum och kök
 • Våningsplan: 8 av 16
 • Hiss: Ja
 • Månadsavgift: 3 142 inkl värme, kallvatten samt bastutbud kabel-tv
 • Andel i förening: 0,716%
 • Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning: 734 266 kr
 • Andel av årsavgift: 0,72%
 • Pantsättning: Lägenheten är inte pantsatt
 • Överlåtelseavgift: Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 313 kr som betalas av köparen
 • Pantsättningsavgift: Föreningen tar ut en pantsättningsavgift om 525 kr som betalas av köparen
 • Beskrivning uteplats: Stor och rymlig balkong där du kan sitta och hänföras av den fantastiska utsikten samtidigt som du njuter av det härliga västerläget som erbjuder sol från tidig eftermiddag till solen går ned. Här finns plats för olika typer av möblemang samt växter.

Byggnad

 • Byggnadstyp: Flerfamiljshus
 • Byggnadsår: 2019
 • Fönster: 3-glas
 • Uppvärmning: Fjärrvärme
 • Ventilation: FTX
 • Övriga byggnader/utrymmen: Till lägenheten hör ett förråd som är beläget en trappa upp från entréplan (våning 0 i hissen) och nås bekvämt med hiss. I huset finns även två ordentliga cykelrum och sophantering via sopsug.
 • Energiklass: Byggnaden har energiklass D på en skala A-G
 • Energideklaration: Utförd 2022-03-21

Förening

 • Namn: BRF Soltornet i Norrtälje Hamn
 • Antal lägenheter: 87
 • Antal lokaler: 1
 • Allmänt om föreningen: Brf Soltornet i Norrtälje Hamn är en av de första föreningarna i Norrtälje Hamn, en helt ny stadsdel som är under uppförande. Föreningen består utav totalt 87 lägenheter och en lokal som hyrs utav restaurangen Wine & Dine. Föreningen består utav ett hus om totalt 16 våningar och den sammanlagda boarean är 6 778 m². I Soltornet sker sophanteringen via sopsug. I entréplan finns rullstols- och barnvagnsrum och i källaren finns två cykelrum. Varje lägenhet har individuella undermätare så hushållsel och varmvatten betalas till föreningen efter egen förbrukning. Debitering sker kvartalsvis i efterskott.
 • Tv och bredband: I avgiften ingår ett basutbud av tv-kanaler via Tele2. Via Tele2 är det även möjligt att teckna bredband samt ip-telefoni. Från den 1 september 2023 har föreningen skrivit gruppavtal med Tele2. I avtalet ingår TV Bas HD samt bredband 500/500 MBit/s samt telefoni. Kostnaden 175 kr/månad kommer läggas som en separat post på avgiftsavin.
 • Parkering: Föreningen hyr garageplatser av Arwidsro i kvarter 4 i Norrtälje Hamn (grannfastigheten). Föreningen har totalt 56 parkeringsplatser som hyrs ut till medlemmarna enligt separat kösystem mot en kostnad på 1 425 kr/mån. Ett tiotal av parkeringsplatserna i garaget är utrustade med laddstolpar för elbilar. Kostnaden för dessa platser är 1 824 kr/mån, dessutom tillkommer kostnaden för förbrukad el till en kostnad om 2,50 kr + moms/kWh.
 • Föreningens ekonomi: Föreningen har höjt avgifterna med 15 % per 1/1-23.
 • Övrigt: För boende i Soltornet ingår även medlemskap i Touch, ett boendekoncept där det ingår concierge, bil-, båt- och cykelpool. I dagsläget finns en båt, två bilar och flertalet elcyklar att hyra. För mer info besök gärna www.touchbyindexresidence.se

Driftskostnader (kr/år)

Ägarens nuvarande kostnader med 2 personer i hushållet.
 • Övrigt: 3 792 kr
 • Summa: 3 792 kr
 • Kommentar: Övrigt avser ett snitt per månad för varmvatten samt hushållsel som debiteras efter egen förbrukning direkt från föreningen. Från 1 september kommer ett obligatoriskt tillägg om 175 kr/månad för kollektivt avtal gällande tv och bredband.

Område

 • Allmänt: Norrtälje Hamn är Norrtäljes nyaste stadsdel som är under uppförande. I dagsläget finns bland annat ett antal restauranger, obemannad närlivs, gym, skönhetssalong, etc. Dessutom finns en grön liten oas i Hamnparken som erbjuder både lekplats och yta för rekreation. I framtiden är tanken att det kommer finnas bland annat torg och hotell.

Ångbåtsgatan 2

Norrtälje Hamn

TACK

för din intresseanmälan!
Vi kontaktar dig snarast möjligt
för att boka in en tid för visning.

Hälsningar från oss
på Åhman Mäkleri

TACK

för din intresseanmälan!
Vi kontaktar dig snarast möjligt
för att boka in en tid för visning.

Hälsningar från oss
på Åhman Mäkleri

INTRESSEANMÄLAN

VILL DU SÄLJA DIN BOSTAD?

  Tack

  för att du kontaktar oss.
  Vi hör av oss till dig snarast möjligt
  för ett förutsättningslöst möte.

  Hälsningar från oss på Åhman Mäkleri

  Tack

  för att du kontaktar oss.
  Vi hör av oss till dig snarast möjligt
  för ett förutsättningslöst möte.

  Hälsningar från oss på Åhman Mäkleri