Bostäder - Åhmanmakleri.se

Visning

9 december KL 12.30 - 13.00Öppen visning - Välkommen!

Gransätersgatan 30

Gransäter Norrtälje

 • Pris: 1 995 000 kr
 • Månadsavgift: 3 551 kr
 • Antal rum: 2 rum och kök
 • Boarea: 54 kvm

Magnifik utsikt från majestätisk balkong!

Från en majestätisk balkong, som är ca 8,5 meter lång, kan du slå dig ned på flera olika platser och njuta av den helt magnifika utsikten över Norrtäljeviken och Gransäter. På balkongen, som dessutom ligger i ett härligt söderläge, kommer du att kunna spendera många härliga stunder och njuta av båtarna som passerar förbi. Som om detta inte vore nog så när du väl kliver tillbaka in i denna charmiga vindslägenhet möts du av en bostad med ett härligt ljus och karaktär, men framförallt en öppen spis som blir som en mittpunkt i den öppna planlösningen.

På Gransätersgatan 30 bor du i ett hus som är beläget i ett villaområde och där själva huset ger total villakaraktär, här är det endast fem lägenheter och du kan njuta av trädgården som under sommarhalvåret är en underbar plats för den trädgårdsintresserade! Här bor du dessutom med kort promenad till centrum och Norrtäljes nya stadsdel i hamnen med allt vad den har att erbjuda. Dessutom fina promenadstråk längs med Norrtäljeviken. Detta är en lägenhet som bör upplevas på plats, välkommen på visning!

ANSVARIG MÄKLARE

MATTIAS ÅHMAN

Reg. Fastighetsmäklare/Delägare
NORRTÄLJES MEST REKOMMENDERADE MÄKLARE 5 ÅR I RAD
enligt hittamaklare.se
FLEST SÅLDA BOSTÄDER I NORRTÄLJE KOMMUN 2022
enligt hemnet.se
Mäklarbyrån med flest rekommendationer per mäklare i Norrtälje kommun 2019, 2020, 2021 & 2022
enligt hittamaklare.se

EXTRA KONTAKTPERSON

EMELI SAND

Säljstöd/Reg. Fastighetsmäklare
Mäklarbyrån med flest rekommendationer per mäklare i Norrtälje kommun 2019, 2020, 2021 & 2022
enligt hittamaklare.se
I det klassiska villakvarteret i Gransäter ligger denna fantastiska vindstvåa med ett härligt ljusflöde och en helt magisk utsikt över Norrtäljeviken, villaområdet och även bort mot den nya stadsdelen i hamnen. Under ruggiga höstdagar eller kalla vinterdagar kan du krypa upp i soffan och njuta av hur elden sprakar i den öppna spisen. Den öppna planlösningen bidrar till härliga umgängesytor vilket gör att du kan skapa många minnesvärda stunder tillsammans med familj och vänner. Hela lägenheten värms upp med vattenburen golvvärme vilket gör att du slipper radiatorer och får enklare att möblera tack vare det. Samtidigt som du bor i en härlig lägenhet får du också villakänsla och en trädgård att nyttja vilket är perfekt för den odlingsintresserade. Dessutom har föreningen en stabil grund att stå på då lånet de har är bundet till 2025 med en ränta om 1,45 %.

Hall, kök och vardagsrum

Ingång till lägenheten sker genom hall där du direkt kliver in i köket. Sett till vänster finns utrymme för att hänga av ytterkläder och i anslutning till detta finns även bra förvaring i en liten klädkammare/förråd.

Köket ligger i vinkel och har ett stort fönsterparti mot villaområdet. Här kan du ta ha hand om disken eller förbereda maten medan du blickar ut över de fina villorna och bort mot delar av Norrtäljeviken. Köket består utav vita köksluckor, rostfria vitvaror och bänkskiva i massiv ek. Den utrustning som finns är kyl/frys, diskmaskin, spishäll, inbyggnadsugn och spisfläkt.

Vardagsrumsdelen har plats för soffhörna och tv-möbel. Mellan köket och vardagsrumsdelen finns också matplats vid utgången till balkongen. Här finns gott om plats för gäster och vid större firanden finns möjlighet att duka långbord. Från både soffhörna och matplats har du den öppna spisen i ett härligt blickfång, tänk dig att krypa upp i soffan en ruggig höstdag och njuta av lågornas värmande sken!

Hela lägenheten har ekparkett och vitmålade väggar vilket ger ett modernt men samtidigt trevligt helhetsintryck.

Sovrum

Sovrummet har idag en enkelsäng och förvaring i garderobsmöbel. För den som önskar finns även möjlighet att ställa in en dubbelsäng. Här kan du vakna upp på morgnarna och njuta av den enastående utsikten som finns utanför fönstret.

Duschrum

Duschrummet är modernt men ändå tidlöst med stora, vita, kakelplattor på väggarna och mörkt klinkergolv. Här finns duschhörna med glasvägg, tvättställ med underskåp, wc och handdukstork (el). Praktisk tvättavdelning med kombinerad tvättmaskin/torktumlare, tvättbänk och förvaring. Infällda spotlights ger bra belysning.

SÄLJAREN BERÄTTAR

Här vill jag bo! Det var min direkta känsla när jag klev in i denna lägenhet. Ljuset, utsikten, planlösningen, eldstaden och framförallt balkongen. Där har jag tillbringat så mycket tid som möjligt. Njutit av sjöutsikten, tittat på båtarna som passerar förbi, solat och ätit många måltider under markisens sköna skugga.

I vår gemensamma trädgård har jag skördat hallon, rabarber och vinbär. Mina få jordgubbsplantor har givit mig lite färska goda jordgubbar. I kylen har jag hemgjord svartvinbärsmarmelad till hela vintern från våra buskar. I frysen finns rabarber, gräslök och hallon. Fortfarande finns utrymme för den som vill, att odla eller plantera mer.

När hösten och vintern närmar sig kan jag istället sitta inne och njuta av brasans sken.

Huset ligger i ett lugnt villakvarter med trevliga hjälpsamma grannar. Ändå bara några minuters gångväg ner till hamnen, och ca 10-15 minuters gångväg till centrum.

Jag tänker ofta, lyckliga den som får bo i denna lägenhet !

Allmänt

 • Pris: 1 995 000 kr Utgångspris
 • Boarea: 54 kvm
 • Källa: Föreningens information
 • Antal rum: 2 rum och kök
 • Våningsplan: 2 av 2
 • Hiss: Nej
 • Månadsavgift: 3 551 inkl värme, VA och förråd
 • Andel i förening: 15,9%
 • Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning: 507 505 kr
 • Andel av årsavgift: 15,9%
 • Pantsättning: Lägenheten är pantsatt
 • Överlåtelseavgift: Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 000 kr som betalas av säljaren
 • Pantsättningsavgift: Föreningen tar ut en pantsättningsavgift om 350 kr som betalas av köparen
 • Beskrivning uteplats: Med utgång från vardagsrummet nås den rymliga balkongen. Förutom den hänförande utsikten så är längden på balkongen mycket tilltalande, här finns möjlighet till olika möbelgrupper. Detta är en plats där du verkligen kommer spendera många timmar under sommarhalvåret, sitta och njuta av den enastående utsikten över Norrtäljeviken samtidigt som båtarna passerar förbi. Solen ligger på stora delar av dagen tack vare dess söderläge och på balkongen finns även en markis som gör det möjligt att komma undan från solen eller varför inte sitta ute på balkongen även när regnet faller. Här finns plats för både någon form av matgrupp samt soffgrupp, självklart finns också plats för växter!

Byggnad

 • Byggnadstyp: Flerfamiljshus
 • Byggnadsår: 1952 ombyggt 2010
 • Fönster: 2-glas och 3-glas
 • Uppvärmning: Fjärrvärme
 • Ventilation: Självdrag
 • Övriga byggnader/utrymmen: Förråd till lägenheten finns i friggebod på tomten.
 • Energiklass: Byggnaden har energiklass G på en skala A-G
 • Energideklaration: Utförd 2020-06-09

Förening

 • Namn: Brf Porter
 • Antal lägenheter: 5
 • Allmänt om föreningen: Mitt i det trivsamma villaområdet i Gransäter ligger detta hus som består utav totalt fem lägenheter. Här finns en härlig tomt med fina planteringar, bär och möjlighet till egna odlingslådor för föreningens medlemmar. Dessutom finns förrådsbyggnad. Bostadsrättsinnehavarna hjälps åt med trappstädning, gräsklippning och snöskottning efter separat schema.
 • Tv och bredband: Fiber finns till fastigheten. Avtal tecknas separat av varje lägenhetsinnehavare.
 • Parkering: Föreningen har fyra stycken p-platser som kostar 250 kr/månad. Separat kösystem. Per 11/11-23 finns ledig p-plats.
 • Renoveringar: Under 2023 har föreningen bytt ut värmeaggregatet till fjärrvärmen och målat trädetaljer på fasaden. Föreningen har även diskuterat utbyte av balkongräcken.
 • Föreningens ekonomi: Enligt kontakt med föreningen 11/11-23 kommer avgifterna höjas med 7% per 1/1-24. Föreningen har sitt lån bundet till år 2025-08-15 till en ränta om 1,45%

Område

 • Allmänt: Gransäter är ett attraktivt och havsnära område endast ca 10 minuters promenad från Norrtäljes stadskärna. Här erbjuds härliga promenadstråk utmed Norrtäljeviken.

Gransätersgatan 30

Gransäter

TACK

för din intresseanmälan!
Vi kontaktar dig snarast möjligt
för att boka in en tid för visning.

Hälsningar från oss
på Åhman Mäkleri

TACK

för din intresseanmälan!
Vi kontaktar dig snarast möjligt
för att boka in en tid för visning.

Hälsningar från oss
på Åhman Mäkleri

INTRESSEANMÄLAN

VILL DU SÄLJA DIN BOSTAD?

  Tack

  för att du kontaktar oss.
  Vi hör av oss till dig snarast möjligt
  för ett förutsättningslöst möte.

  Hälsningar från oss på Åhman Mäkleri

  Tack

  för att du kontaktar oss.
  Vi hör av oss till dig snarast möjligt
  för ett förutsättningslöst möte.

  Hälsningar från oss på Åhman Mäkleri