BESIKTIGAD

Intresserad av
en visning?

Kontakta mäklaren
för att boka tid

Talluddsvägen 7

Skebobruk Skebobruk

 • Pris: 7 250 000 kr
 • Antal rum: 11 rum och kök
 • Boarea: 330 kvm
 • Biarea: 46 kvm
 • Tomtarea: 5 050 kvm

Unik sjötomt med stort sekelskifteshus i gott skick!

Jag åker av riksväg 76 i det gamla anrika bruksamhället Skebobruk och rullar sakta genom det bevarade med sedan länge nedlagda brukområdet. Det är med spänning som jag sedan rullar sakta fram den sista biten till huset på grusvägen genom skogen. När skogen väl öppnar upp sig möts jag av ett majestätiskt stort och vackert sekelskifteshus med det lugna vattnet skymtande på baksidan av huset. Huset ger direkt ett gott intryck när jag åker fram den sista biten på den prydligt grusade infarten fram till parkeringen där även laddstolpe finns för bilen. När jag kliver ur bilen möts jag av den öppna och lugna vattenspegeln ned för slänten och bryggan. Jag tänker direkt att här kan jag absolut tänka mig att spendera såväl somrarna med bad och fiske som vintrar med pimpelfiske och skridskor på sjön.

När jag kommer in i huset som har en väl tilltagen takhöjd får jag en rofylld känsla av de ljusa färgerna och tidstypiska detaljerna. Här finns även sju kakelugnar, en öppen spis samt en vedspis och bostaden tar mig i en modern tappning tillbaka till förra sekelskiftet. Och jag kan ha en stor förståelse för att dåtidens författare såsom Agust Strindberg och Hugo Gyllander kunde finna ro och inspiration på denna plats. Huset som har väl tilltagna rum på sina 330 kvm fördelar sig över 11 rum och kök. Så här finns gott om plats med hela familjen samt släkt och vänner under samma tak. Skulle det mot förmodan inte räcka eller att någon vill bo lite avskilt så finns det även en lägenhet ovanför garaget.

Tomten är en öppen och mycket trivsam uppvuxen trädgårdstomt med fina plana gräsytor som inbjuder till lek och spel samt flertalet fina planteringar. Här finns även ett stort förråd med goda förvaringsmöjligheter för såväl trädgårdsredskap som åkgräsklippare samt utemöblerna på vintern. Nere vid den egna bryggan finns det plats för flera båtar samt bra badmöjlighet och på väg ner till bryggan finns även en sjöbod samt två jordkällare för praktiskt lagring av dryck som vill hållas svala eller mat. På taket till huset finns det även solceller installerade för att hålla nere elkostnaden samt att fastigheten självklart är ansluten till såväl fiber som kommunalt vatten och avlopp för att kunna nyttjas till fullo året runt även för den som önskar ha möjlighet att jobba hemifrån.

Välkommen till ett sällan återkommande tillfälle och en unik fastighet i sitt slag som behöver upplevas på plats!

ANSVARIG MÄKLARE

MARTIN DANIELSSON

Reg. Fastighetsmäklare
MÄKLARBYRÅN MED FLEST REKOMMENDATIONER PER MÄKLARE I NORRTÄLJE KOMMUN 5 år i rad, 2019-2023
enligt hittamaklare.se
Med en väl tilltagen takhöjd, gott om stora fönsterpartier och ljusa färgkombinationer ger huset ett välkomnande och rofyllt intryck. Lägg där till nio eldstäder varav sex i bruk samt höga socklar och vackert smyckade taklister får huset mig att drömma tillbaka 100 år i tiden och inspireras av dess charm. Rummen är väl tilltagna och flertalet av dem har plats för dubbelsäng. Här finns ett stort lantligt kök, matsal med vackert smyckad kakelugn, två duschrum samt en relaxavdelning samt bastu med vy över sjön på baksidan av huset.

ENTRÈPLAN

HALL

Ingång via veranda till hall med bra avhängningsmöjlighet i kapprum. Vackra furugolv med tiljor, tapetserade väggar samt målat tak.

SOVRUM

Sovrum i anslutning till hallen med fönster i två väderstreck, kakelugn (ej i bruk), förvaringsmöjligheter i en garderob samt plats för dubbelsäng. Vackra furugolv med tiljor, tapetserade väggar samt målat tak.

INRE HALL

Rymlig inre hall som angränsar till de flesta rum i entréplan samt att här finns även en av trapporna till övre plan. Vackra furugolv med tiljor, tapetserade väggar med höga socklar samt målat tak med stuckaturlister.

RUM

Rum med fönster i anslutning till köket. Vackra furugolv med tiljor, tapetserade väggar samt målat tak.

SOVRUM

Ingång via dubbeldörrar till sovrum med fönster i två väderstreck som ger fint ljusflöde. Detta rum används av nuvarande ägare som kontor, men kan även med fördel användas som sovrum för den som önskar.

DUSCHRUM

Under trappen finns ett duschrum som renoverats 2016 i ljusa färgkombinationer. Här finns kommod, badrumsspegel med belysning, wc samt duschhörna. Våtrumsmatta på golvet, våtrumstapet på väggarna samt målat tak.

ALLRUM

Allrum med dubbeldörrar ut till den väl tilltagna altanen samt en vacker och fungerande kakelugn. Vackra furugolv med tiljor, tapetserade väggar samt målat tak.

SALONG

Salong mellan allrummet och matsalen samt fönster i två väderstreck vilket ger ett fint ljusflöde och vy mot vattnet. Rummet används med fördel som samlingsplats efter middagen för avec eller dessert framför den värmande kakelugnen eller varför inte ha ett eget bibliotek? Vackra furugolv med tiljor, tapetserade väggar samt målat tak.

MATSAL

Matsal i anslutning till köket och salongen där det finns gott om plats för större matbord vid den stora och vackert smyckade kakelugnen samt fönster mot den lugna vattenspegeln. Vackra furugolv med tiljor, tapetserade väggar samt målat tak.

KÖK

Stort lantligt kök med plats för flera att hjälpas åt med matlagningen. Här finns även en mindre matplats i burspråk med fönster, perfekt de gånger man inte är så stora sällskap. Köket är utrustat med spishäll med induktion samt grill på köksön med spisfläkt ovanför. Här finns även diskmaskin, kyl/frys, inbyggnadsugn, inbyggnadsmikro samt såklart en vedspis och tidstypiskt klassiskt skafferi. Klinkers på golvet, målade väggar med kaklat stänkskydd ovan diskbänken samt vitmålad takpanel.

KÖKSENTRÈ

Köksentré med klädavhängning samt förvaringsmöjligheter i tre garderober. Här finns även en trappa till övre plan och access till duschrummet på övre plan samt en lucka vid trappen till ett mindre förvaringsutrymme. Laminatgolv, tapetserade väggar samt laserad takpanel.

RUM

Rum i anslutning till köksentrén med fönster i burspråk mot vattnet. Detta rum kan med fördel nyttjas som kontor eller varför inte avnjuta frukosten här med en kopp kaffe och blicka ut mot sjön i morgondiset. Laminatgolv, tapet/bröstpanel på väggarna samt takpanel.

ÖVRE PLAN

ALLRUM

Stort och välkomnande allrum som med fördel används jular eller andra högtider när stora familjen skall samlas. Här finns fönster i två väderstreck som ger ett fint ljus till rummet, en värmande och stämningshöjande öppen spis med roslagsspis som insats samt utgång till balkong i västerläge. Breda furugolv med tiljor, tapetserade väggar samt målat tak.

SOVRUM

Sovrum med fönster i två väderstreck samt kakelugn (ej i drift). Vackert furugolv med tiljor, tapetserade väggar samt målat tak.

SOVRUM

Sovrum med fönster, kakelugn (ej i drift) samt en klädkammare i kattvind. Detta rum används av nuvarande ägare som walk-in-closet. Vackert furugolv med tiljor, tapetserade väggar samt skivor i taket.

SOVRUM

Ingång via dubbeldörrar till sovrum med fönster. Vackert furugolv med tiljor, tapetserade väggar samt målad takpanel.

RELAXAVDELNING

Relaxavdelning med vackert spröjsade fönster mot den lugna vattenspegeln. Här kan man med fördel avnjuta en kall dryck i goda vänners lag efter en stund i den varma bastun. Klinkers med golvvärme, bröstpanel samt målade väggar och panel i taket med infällda spotlights.

SOVRUM

Sovrum innanför relaxavdelningen med fönster i två väderstreck mot sjön, kakelugn samt plats för dubbelsäng. Vackert furugolv med tiljor, tapetserade väggar samt målad takpanel.

TVÄTTRUM

Väl tilltaget tvättrum med stor dubbelkommod och gott om plats för hygienartiklar mm. Här finns det plats för flera personer att borsta tänderna eller göra sig iordning samtidigt. Här finns även trappan ner till köksentrén. Klinkers med golvvärme, kaklade väggar samt laserad takpanel.

DUSCHRUM

Duschrum med duschhörna, wc, tvättmaskin samt utgång till balkong med utsikt mot vattnet. Klinkers med golvvärme, kaklade väggar samt laserad takpanel.

BASTU

Bastuavdelning i torn med plats för 6-8 personer och vy mot den rofyllda vattenspegeln på sjön. Klinkers med golvvärme, tapetserade väggar samt laserad takpanel.

Allmänt om fastigheten

 • Pris: 7 250 000 kr Utgångspris
 • Fastighetsbeteckning: Skebobruk Skebo 1:103
 • Upplåtelseform: Friköpt
 • Taxeringskod: 220, Småhusenhet, bebyggd
 • Taxeringsvärde: 3 824 000 kr (år 2021), varav byggnad 2 054 000 kr
 • Boarea: 330 m²
 • Biarea: 46 m² (taxeringsinformation)
 • Antal rum: 11 rum och kök, varav 6-8 sovrum
 • Tomt: 5050 m²,
 • Vatten/avlopp: Kommunalt vatten och avlopp.
 • Samfällighet, servitut, gem.anläggning, andra belastningar: Avtalsservitut Brunn
  Förmån: Avtalsservitut Väg, 01-IM1-71/5248.1
  Last: Avtalsservitut Brunn, 01-IM1-71/5249.1
 • Planförhållande: Utom planlagt område.
 • Pantbrev: 13 st, totalt 3 400 000 kr
 • Beskrivning tomt: Trivsamt uppvuxen och öppen trädgårdstomt med fina plana gräsytor som inbjuder till lek och spel. Här finns även trevliga planteringar samt flertalet fruktträd och bärbuskar.
 • Beskrivning uteplats: ALTAN: Stor trädäckad altan som nås från allrummet. Altanen är en utmärkt gemensamhetsyta, här kan du njuta av grillkvällar ljumna sommarkvällar i goda vänners lag.

  FRISTÅENDE TRÄDÄCK: Fristående trädäck i högt läge och vy över sjön. Detta trädäck används med fördel vid eftermiddagsfikat med en kopp kaffe i handen och något sött att äta.
 • Beskrivning bilplats: GARAGE: Garage vid infarten till fastigheten med plats för två bilar. I garaget finns det även ett duschrum med wc. Ovanpå garaget finns det en lägenhet med sovrum och kök för övernattande gäster. Observera dock att denna byggnaden inte är ansluten till vatten eller avlopp numera.
 • Tv och Bredband: Fiber.
 • Övrigt : Renoveringar: 2015: Renovering grund med installation av krypgrundsavfuktare samt nya golv större delen av entréplan. 2016: Duschrum entréplan. Ommålning utvändigt. 2017: Omläggning av tak. 2020: Renovering av balkong vid duschrum uppe. Installation kommunalt V/A. 2021: Nytt gårdsgrus samt underliggande matta vid infart/parkering. 2022: Installation solceller. 2024: Renovering av stora entrén samt balkong.
 • Möjligt tillträdesdatum: Enligt ö.k.

Byggnad

 • Byggnadstyp: 1½-plansvilla
 • Byggnadsår: 1909 Ombyggt 2000
 • Fasad: Liggande och stående träpanel
 • Fönster: 2-glas
 • Tak: Betongpannor samt plåt
 • Stomme: Trä
 • Bjälklag: Trä
 • Grundläggning: Krypgrund
 • Utvändigt plåtarbete: Lackerad plåt
 • Uppvärmning : Direktverkande el samt eldstäder
 • Ventilation: Självdrag.
 • Övriga byggnader/utrymmen: FÖRRÅD: Rymligt förråd för praktisk förvaring av åkgräsklippare, trädgårdsredskap, utemöblerna vintertid mm. Förrådet är oisolerat samt saknar elanslutning.
 • Övrigt:

Energideklaration byggnad

 • Energideklaration: Beställd

Driftskostnader (kr/år)

Ägarens nuvarande kostnader med 2 personer i hushållet.
 • Renhållning: 2 810
 • Uppvärmning: 56 605
 • Försäkring: 8 175
 • VA-förbrukning: 11 935
 • Sotning: 793
 • Väg- och/eller samfällighetskostnad: 1 750
 • Övrigt: 8 306
 • Summa: 90 374
 • Nätbolag: Vattenfall
 • Elleverantör: Vattenfall
 • Elförbrukning: 30 300 kWh/år
 • Utöver detta tillkommer en kostnad för fastighetsavgift/skatt : 9 525 kr
 • Kommentar: Uppgifterna är säljarens kostnader för 2 personers permanentboende. I posten för uppvärmning ingår även hushållsström. Säljaren har köpt 30 300 kWh/år (2023), säljaren har under perioden haft rörligt elpris. Solcellerna har under perioden genererat 7 620 kWh. Inkluderat i elförbrukningen är även en elbil som beräknats förbrukat 6 297 kWh under 2023. Fastigheten är säkrad till 23 amper. Övrigt avser kompletterade köp av ved (ca 6000 kr/år) samt serviceavtal för krypgrundsavfuktare (2 306kr/år)

Omgivning

 • Allmänt om området: Skebobruk är en charmig och anrik gammal bruksort belägen ca 3,5 mil nordväst om Norrtälje längs med väg 76 mot Östhammar. Här finns bevarade arbetarbostäder längs med den vackra Brukgsgatan som även stoltserar med sina hundraåriga träd. Till Skebobruk tar du dig antingen med bil eller kollektivtrafik (buss 641 från Norrtälje och buss 639 från Stockholm). Är du bilburen tar du dig till Norrtälje på ca 30 minuter och till Stockholm på ca 1 timme och 15 minuter. Skebobruk är en levande ort med bl.a. idrottshall, förskola samt skola med årskurs F-6, slakteriet Roslagens Slakt och Chark med butik samt ScheboDelin delikatessbutik. Skebobruk har ett rikt kulturliv, lokalen Smedjan är en fullt utrustad lokal som kan hyras som en fantastiskt fin lokal för fester och andra tillställningar. I byggnaden från 1700-talet finns även Skebopuben samt Skebo Bruksbryggeri. Skebobruks Kulturförening anordnar bl.a. den klassiska sommarfestivalen ”Sommarnattens Toner”. För närvarande anläggs nya gångstråt i Skebobruk som kommer vara perfekta för härliga vandringar om ca 1 mil när allt är klart. Skebo Bruk är ett av Upplands äldsta järnbruk, en hytta för järntillverkning som omtalas redan 1444. Idag finns Skebobruks museum med utställning om bruket och dess utveckling och man kan även få en guidad rundvandring för att se Bruksgatan och Herrgården. Skebo Herrgård är en 1700-talsherrgård där den nuvarande herrgården uppfördes av holländaren Jakob Grill 1767-1770, idag är herrgården privatbostad.

Övrigt

 • Övrigt: Fastigheten är förbesiktigad och vid tillträdet kommer säljaren att teckna en försäkring mot s.k. dolda fel. För att ta del utav protokollet samt de villkor som gäller för försäkringen vänligen kontakta ansvarig mäklare.

Talluddsvägen 7

Skebobruk

TACK

Tack för din intresseanmälan!

Vi kommer att kontakta dig men fram till dess kommer du att bli inbjuden via sms till en digital objektsbeskrivning och separat inloggning. Via den kan du bland annat även anmäla dig till visning, få tillgång till ytterligare dokument och följa hela processen på ett smidigt sätt.

Hälsningar från oss på Åhman Mäkleri

TACK

Tack för din intresseanmälan!

Vi kommer att kontakta dig men fram till dess kommer du att bli inbjuden via sms till en digital objektsbeskrivning och separat inloggning. Via den kan du bland annat även anmäla dig till visning, få tillgång till ytterligare dokument och följa hela processen på ett smidigt sätt.

Hälsningar från oss på Åhman Mäkleri

INTRESSEANMÄLAN

VILL DU SÄLJA DIN BOSTAD?

  Tack

  för att du kontaktar oss.
  Vi hör av oss till dig snarast möjligt
  för ett förutsättningslöst möte.

  Hälsningar från oss på Åhman Mäkleri

  Tack

  för att du kontaktar oss.
  Vi hör av oss till dig snarast möjligt
  för ett förutsättningslöst möte.

  Hälsningar från oss på Åhman Mäkleri